Telefónne číslo

+421

905 942 808

lomka

Teraz niečo o kvalitnom CORDYCEPSE.

Pridané 09.02.2016

 

Cordyceps sinensis je cudzopasná huba potrebujú k svojmu rastu špecifické podmienky vysokohorských oblastí Činy a Tibete, kde ju používa na liečenie tradičná čínska medicína už viac ako 1200 rokov.

 

Cordyceps sinensis dovedie pozitívne ovplyvňovať a liečiť mnoho oblastí v ľudskom tele a teraz sa dostáva aj k nám. Užíva sa podľa individuálnych potrieb každého pacienta.

 

Cordyceps sinensis je dokonalý prírodný liek.

 

Ako sa pozná dobrý a kvalitný Cordyceps

 

Iste ste sa už zamýšľali nad tým, aký Cordyceps sinensis si zaobstarať. Ako priami dovozcovia sme sa rozhodli svojim zákazníkom, pre lepšiu orientáciu na trhu s cordyceps, poskytnúť seriózne informácie, ktoré inde nenájdete.

Latinsky ... Cordyceps sinensis

 

Cordyceps sinensis je latinský názov pre húsenica čínska. Tým však jeho členenie nekončí. Ďalej sa delia do kmeňov, ktorých je asi 300 a najznámejšie sú 4 (CS-1, CS-2, CS-3 s CS-4). Prvé tri z nich sú síce bezpečné a účinné, avšak rastú príliš pomaly az tohto dôvodu sa pre komerčné využitie nehodia. Pre komerčné využitie sa preto väčšinou používa kmeň CS-4, ktorý vytrvalo a rýchlo rastie. V Číne bol na tento účel vybrám, kmeň CS-4 pochádza z provincie Čching-chaj je to severovýchodná časť historického územia Tibetu pôvodne nazývanú Amdo. Tento osvedčený kmeň Cordyceps sinensis CS-4 sa používa ako náhrada za divoko rastúce kmene Cordycepsu. Jeho liečivé účinky preskúmala viaceré štúdie a v roku 1988 bol v Číne schválený ako liek pod názvom Jin Shui Bao. Aby mohol byť Cordyceps sinensis vpustený bez obáv na trh, museli byť vykonané testy jeho bezpečnosti a mnoho štúdií, ktoré preukázali jeho účinnosť a bezpečnosť. Po viac ako 20 rokoch klinických testov musíme konštatovať, že niektoré ich výsledky sú ohromujúce. Cordyceps sinensis má veľmi pozitívne účinky na ľudské telo.

 

Pestovanie Huby Cordyceps sinensis

Cordyceps môžeme ďalej rozlíšiť podľa toho, kde bol vypestovaný. Pre komerčné využitie existuje prírodné pestovanie v jeho prirodzených lokalitách alebo pestovanie v laboratórnych podmienkach na submerznú kultúre. Laboratórne a skleníkový cordyceps možno pestovať kdekoľvek. Najlepšie je však ten, ktorý sa pestuje prírodne predovšetkým územia Číny v horských oblastiach a na horských pasienkoch v provinciách Qinghai, Tibete, Sichuan, Yunnan, Gansu a Guizhou. Presne tam rastie najkvalitnejšie Cordyceps sinensis s vysokým obsahom a vyváženým pomerom všetkých účinných látok vrátane vitamínov a polysacharidov.

 

 

SPRACOVANIE CORDYCEPSU

 

Nech sa Cordyceps vypestuje kdekoľvek na svete, musí sa spracovať do podoby, v ktorej ide pohodlne užívať. K výrobe liečivého prášku sa používa iba mycélium huby. Zle ho spracovať niekoľkými spôsobmi.

 

Ide o jednoduchý a lacný spôsob spracovania. Takto spracovaný Cordyceps sa musí spotrebovať do 1 roka od jeho vyrobení, pretože sa rýchlo degraduje a po tejto dobe je už bezcenný a nepoužiteľný na liečebné potrebám. Navyše pri tomto spracovaní nedostanete z mycélia toľko pre zdraviu prospešných látok, ako napríklad u fermentácie. Ale aj takto pripravený prášok sa môže plniť do kapsúl, ktoré sú určené na ďalšie spotrebe.

 

Metóda extrakcie je chemickou metódou, kedy sa oddeľujú látky s väčšou rozpustnosťou od tých s menšou podľa zvoleného typu rozpúšťadlá. Účinné látky sa rozpustí v extrakčnom rozpúšťadle a tento extrakčný roztok sa potom musí odpariť a prášok sa následne suší. Takto vyrobený extrakt je ale veľmi drahý. Z tohto dôvodu sa "riedi" s neutrálnou surovinou a to v pomere 10: 1 až 100: 1. Až po zriedení sa plní do kapsúl a predáva zákazníkom. Tento postup nie je prírodný ani trochu, je dôležité vedieť, akú chemikálií boli účinné látky extrahované a v akom pomere bol extrakt zriediť, pretože od toho sa odvíja kvalita a liečivá sila prášku extrahovaného z Cordyceps sinensis. Väčšina predávaného Cordycepsu CS-4 na našom trhu je vyrobená tou to technológiou.

 

Najčistejší prírodný spôsob spracovania mycélia Cordyceps sinensis je jeho fermentácie a následné sušenie. Touto metódou dochádza je zvýšenie nutričných hodnôt sušiny. Pri fermentácii dochádza k následnej tvorbe vitamínov, aminokyselín aj polysacharidov. Ďalšou výhodou fermentácia je, že dôjde k jeho konzerváciu a predĺženie trvanlivosti prášku. Fermentácia nie tradičné prírodné spracovanie huby Cordyceps sinensis.

 

 

Náš renomovaný výrobca fermentovaného mycélia huby Cordyceps sinensis používa na jeho spracovanie najnovšie technológie a postupy. Vykonáva tzv. Submerznú fermentácii mycélia. Jedná sa o hĺbkovú fermentácii v riadenom a premiešavania bioreaktora. Takto vytvorí produkt najvyššej kvality, pretože každá časť prášku je rovnomerne sfermentovaný. Proces sa ukončí presne v bode, kedy prášok obsahuje najväčšie množstvo liečivých polysacharidov. Po usušení sa s práškom už nedeje nič ďalšie a len sa plní do kapsúl, ktoré sú určené pre koncového zákazníka.

 

 

Náš cordyceps sinensis

 

Náš Cordyceps sinensis nie je "divoký" Cordyceps. Je však pestovaný a Zberaný vo vysokohorských oblastiach v okolí Tibete v minimálnej nadmorskej výške 3500 m nm Jeho pestovanie má čo najviac pripomínať rast divokého Cordycepsu v jeho prirodzenom prostredí. Vďaka vysokohorským podmienkam, veľmi rozdielne teploty vo dne a v noci, vlhkosť vzduchu, nižšie okysličenie a tlak vzduchu, vzniká jeden z najlepších cordyceps, ktorá má vysoké percento polysacharidov a to až 30% oproti iným, ktoré sú pestované z čisto komerčných dôvodov. Kvalita tohto Cordycepsu sa nedá porovnať s pestovaním Cordycepssu v laboratórnych alebo vo skleníkových podmienkach, kde sú dosiahnuté iba nízke hodnoty vitamínov a polysacharidov len 8 - 25%.

 

Prášok Cordycepsu by mal mať minimálne 30% polysacharidov, čím menej polysacharidov obsahuje o to má nižšiu účinnosť a horšiu kvalitu. Je to známka toho, že ho vypestovali v laboratóriách za pomoci "submerznú kultúry", kde sa mycélium pestuje v kvapalnom médiu.

 

Čo sú to polysacharidy (MPS)?

 

Acemannan, dávajú arabinózu, galaktózu, glukóza, manóza, Rhamnosa, Xylóza, kyselina hexuronová, kyselina glukurónová, kyselina galakturónová, celulóza a ďalšie. Zjednodušene ide o 4 skupiny:

Skupina krátke - protizápalové

Skupina stredná - tzv. Zametače voľných radikálov

Skupina dlhé - antipatogenní mukopolysacharidy

Skupina extra dlhé - stimulanty imunitného systému

 

 

Dobrý a kvalitný Cordyceps s vysokým obsahom polysacharidov a kvalitným spracovaním má zastúpenie všetkých skupín polysacharidov a vďaka tomu má tie najlepšie vlastnosti.

 

Pri výrobe kvalitného Cordycepsu sa používa kvalitné patentované sprejové sušenie s vysokotlakovým predsušených, čo je najlepší najšetrnejší spôsob spracovania pre zachovanie najvyššieho počtu aktívnych zložiek Cordycepsu. Týmto druhom spracovania zostane zachované až 95% účinných látok, surovina má lepšiu chuť, zloženie a tiež vzhľad a farbu pri porovnaní s inými technikami sušenia. Toto sušenie dosahuje extrémne nízkeho obsahu vlhkosti v produkte 1-3%, ktorá zabraňuje rastu baktérií, plesní, enzýmov a tak inhibovať priebeh reakcií, ktoré by mohli vlhkosťou vzniknúť. Je to však drahá technológia. Zlé je to, že niektoré továrne preto, aby znížili cenu suroviny a ušetrili, používajú na sušenie len horúci vzduch. Toto lacnejšie sušenie je nekvalitná a touto metódou "spáli" skoro všetky účinné látky, najmä polysacharidy. Používaním takto sušeného Cordycepsu do tela nedostanete žiadne účinné látky, alebo iba len zlomok toho, čo tam po tomto spôsobe sušenia zostalo.

 

Ak sa zaujímate o kúpu, vždy sa informujte o tom, kde bol Cordyceps vyrobený a vypestovaný, aké zloženie má a akú technológií bol spracovaný a vyrobený. Doručujem vždy vedieť, koľko percent polysacharidov Cordyceps obsahuje a aké je účinné množstvo prášku v kapsule mg (200mg, 300mg, 500mg). Tým je daná celková hmotnosť balenia na gramy a od toho sa odvíja aj účinnosť a dĺžka užívania balenia. Samozrejme aj cena, to všetko si dobre prepočítajte. Moje odporúčanie pred kúpou výrobku znie: všetko si dôkladne skontrolujte, a potom sa rozhodnite. Chránite si tým svoje zdravie a zdravie blízkych. Len dôslednou kontrolou budete vedieť, čo si za svoje peniaze pre svoje zdravie kupuje.