Telefónne číslo

+421

905 942 808

lomka

MLADÝ JAČMEŇ - Zloženie zeleného jačmeňa

 

Zloženie zeleného jačmeňa

Albert Szent-Györgyi, objaviteľ vitamínu C a nositeľ Nobelovej ceny zistil, že komplexná štruktúra vitamínu C v paprike je oveľa účinnejšia ako jeho syntetická, umelo vytvorená forma. Celá potravina je súborom tisícich látok existujúcich v zložitých vzťahov, ktorým sa ešte len učíme porozumieť. Izolovaním jednotlivých živín ničíme kúzlo a silu ich vzájomného pôsobenia. Nutričné údaje celostných zelených potravín preto nie je možné vnímať čisto matematicky. Zelené potraviny musíme viac hodnotiť podľa toho ako fungujú, než ako tabuľkové hodnoty navrávajú, že by fungovať mali.

Prášok zeleného jačmeňa

Nutričná analýza:

Chlorofyl: 300 mg/100g

Bielkoviny: 280 mg/g

Cukry: 500 mg/g

 

Vitamíny:

Betakarotén: 1370 IU/g

Vitamín A: < 50 IU/100g

Vitamín B1: 0,43 mg/100g

Vitamín B2: 2,41 mg/100g

Niacín: 3,63 mg/100g

Vitamín B5: 5,1 mg/100g

Vitamín B6: 17,8 mg/100g

Biotín: 0,8 mg/100g

Vitamín C: 457 mg/100g

Vitamín E: 22,5 IU/100g

Vitamín K: 0,776 mg/100g

Kyselina listová: 1,5 mg/100g

 

Aminokyseliny:
Alanín: 16,9 mg/g
Methionín: 3,6 mg/g
Arginín: 13,4 mg/g
Fenylalanín: 13,0 mg/g
Prolín: 14,8 mg/g
Serín: 11,4 mg/g
Glycín: 12,4 mg/g
Treonín: 11,5 mg/g
Histidín: 5,22 mg/g
Tyrosín: 8,29 mg/g
Izoleucín: 18,2 mg/g
Valín: 13,0 mg/g
Leucín: 18,2 mg/g
Lyzín: 14,6 mg/g
Kyselina aspartamová: 19,7 mg/g
Kyselina glutamová: 26,1 mg/g

Minerály:
Vápnik: 6,8 mg/g
Draslík: 40,5 mg/g
Horčík: 0,03 mg/g
Železo: 0,37 mg/g
Kremík: 0,04 mg/g
Sodík: 6,41 mg/g
Fosfor: 3,94 mg/g
Bór: 58 mcg/g
Mangán: 0,14 mg/g
Meď: 0,09 mg/g
Striebro: 0,50 mcg/g
Chróm: 1,09 mcg/g

Mladý jačmeň je spracovaný natoľko šetrne, že obsahuje celé spektrum živých enzýmov. Enzymatická aktivita bola zmeraná u 20 známych enzýmov, ako napr. superoxid dismutáza(SOD), katalázacytochróm oxidáza a ďalších.

 

Kúpiť

 

 

Hore ^